Архив новини
 
Годишна конференция на Българско Ядрено Дружество 2016
 
Къде се провежда

Къде се провежда

Къде се провежда

Тази година конференцията ще се проведе в град Пловдив - европейска столица на културата за 2019 година.

Пло̀вдив е вторият по големина град в България. Намира се в западната част на горнотракийската низина, на двата бряга на река Марица. Отстои на 15 km северно от Родопите и на 50 km южно от Стара планина. Градът е застроен в подножията на седем сиенитни тепета, поради което често е наричан „Градът под тепетата“.

Пловдив е най‐старият жив град в Европа ‐ без прекъсване от II хилядолетие пр.н.е. Именува се Евмолпия ‐ до средата на IV век пр.н.е, Филипополис ‐ по времето на Филип II Македонски, Пулпудева ‐ по времето на траките, Тримонциум ‐ през Римската епоха, Филибе ‐ турското име на града, Пълдин ‐ в старобългарски източници.

Годишна конференция на БЯДГодишната конференция на БЯД  се проведе в дните от 11 до 14 септември 2017 г. в  Хотел Естрея Палас - Св. Св. Константин и Елена, Варна.  виж ощеОбщо събрание на БЯДНа 19.05.2017 г. от 16:00 часа в зала 300 на Централната сграда на ИЯИЯЕ на БАН ще се проведе ОБЩО СЪБРАНИЕ на Българско ядрено дружество.виж ощеМЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУММЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУМ БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА - НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ7 юни - 9 юни 2017 г., в.к. “Ривиера”, Варнавиж ощеПозиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж още
нагоре
Българско Ядрено Дружество