Начало /  /  / Младежката секция на ЕЯД
 
Архив новини
 
Младежката секция на ЕЯД

Младежката секция на ЕЯД

На 28.02.2015 г. в София се проведе редовно заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД. Домакин на събитието за първи път в историята си беше Младежката секция на БЯД.

Програмата на мероприятието включваше техническо посещение на АЕЦ Козлодуй в петък, 27.02, на което младежите бяха запознати със състоянието и перспективите на Дружеството и разгледаха Машинна и командна зала на блок 6, както и откритата разпределителна уредба.

По време на заседанието на следващия ден беше представен отчетът на Председателя на УС, отчетите за дейността на страните-членки, беше разгледан планът за бюджет за настоящата година и отчетът за изразходваните средства през изминалата, дейностите на секцията по време на събитията, организирани от ЕЯД и др. В рамките на събитието беше утвърдена кандидатурата на Финландия за домакин на следващия УС и беше избрана номинацията на г-жа Михаела Стиопол за наградата Ян Рунемарк за цялостен принос към развитие на младежкото ядрено движение. Също така беше представена кандидатурата на Манчестър за домакин на Европейския младежки ядрен форум през 2017 г., както и напредъка на дейностите по организация на Европейския младежки ядрен форум в Париж през месец юни.

На 01.03.2015 г. ръководството на МС БЯД показа забележителностите на българската столица на гостите в специално организиран за целта пешеходен тур.

Позиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж още
нагоре
Българско Ядрено Дружество