Начало /  / България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate
 
България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate

България подписа Декларацията от Ница #Nuclear4climate

България се присъедини към Декларацията от Ница #Nuclear4climate

39 ядрени дружества и организации, представящи 50000 учени от 36 страни от всички континенти, заедно подписаха декларация, която удостоверява тяхната обвързаност в борбата срещу измененията в климата, по време на Международния конгрес за напредъка на ядрените централи (International Congress on Advances on nuclear Power Plants), който се проведе в Ница, Франция, на 4 май 2015г.

С подписването на Декларацията, асоциациите заявиха, че "признават ядрената енергия като една от малкото налични възможности, която може да помогне в намаляването на емисиите от парникови газове при получване на енергия".

Искрен Цветков, Председател на Младежката асоциация на БЯД, подписа Декларацията от името на Българското ядрено дружество. 

 

МЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУММЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУМ БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА - НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ7 юни - 9 юни 2017 г., в.к. “Ривиера”, Варнавиж ощеОбщо събрание на БЯДНа 19.05.2017 г. от 16:00 часа в зала 300 на Централната сграда на ИЯИЯЕ на БАН ще се проведе ОБЩО СЪБРАНИЕ на Българско ядрено дружество.виж ощеПозиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж ощеГодишна конференция на БЯДГодишната конференция на БЯД  се проведе в дните от 11 до 14 септември 2017 г. в  Хотел Естрея Палас - Св. Св. Константин и Елена, Варна.  виж още
нагоре
Българско Ядрено Дружество