Начало / Младежка асоциация

Младежка асоциация

Младежката Асоциация (MA) е структура на Българското Ядрено Дружество със самостоятелен статут.

МА БЯД е създадена през Юли 1999 и е част от European Young Generation Network (EYGN) и представлява своите членове във всички форуми на EYGN.

Членове на МА БЯД могат да бъдат всички членове на БЯД под 36 годишна възраст

 

Основни цели

МА БЯД има за цел да обедини млади български специалисти работещи в областта на използването на Ядрена енергия за мирни цели. Съдейства за организирането на местни, национални и международни форуми за обмяна на знания и идеи между членове на дружеството и на сродни международни организации. МА БЯД спомага за трансфер на ноу-хау между водещи специалисти и учени и младите такива. Спомага за повишаването на знанията и квалификацията на своите членове чрез участието на международни специализации, курсове, школи, семинари и др. Спомага за обмяна на информация като участва в EYGN и чрез създаване на информационна мрежа в България. Съдейства за приемственост между специалистите от различни поколения. Съдейства за популяризирането на Ядрената Енергетика сред младите хора.

 • Връзка с нас
 • Дейност
 • Кариери
 • НОВИНИ
 • Заседание на Управителния съвет на Младежката секция на ЕЯД - 2015 г.
 • Семинар по случай 15 години от създаването на МА БЯД - 2014 г.
 • Връзка с нас
 • Позиция на БЯДОтворено писмо от БЪЛГАРСКО ЯДРЕНО ДРУЖЕСТВО до ПАРТИИТЕ И КОАЛИЦИИТЕ, РЕГИСТРИРАНИ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26 МАРТ 2017 г.виж ощеМЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУММЕЖДУНАРОДЕН ЯДРЕН ФОРУМ БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА - НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ7 юни - 9 юни 2017 г., в.к. “Ривиера”, Варнавиж ощеОбщо събрание на БЯДНа 19.05.2017 г. от 16:00 часа в зала 300 на Централната сграда на ИЯИЯЕ на БАН ще се проведе ОБЩО СЪБРАНИЕ на Българско ядрено дружество.виж ощеГодишна конференция на БЯДГодишната конференция на БЯД  се проведе в дните от 11 до 14 септември 2017 г. в  Хотел Естрея Палас - Св. Св. Константин и Елена, Варна.  виж още
  нагоре
  Българско Ядрено Дружество